De roep naar zelfontwikkeling

Nieuwsgierig naar alles wat is en met een brede interesse leef ik mijn leven. Sinds vier jaar woon ik weer in het Noord-Hollandse dorpje Hem, waar ik ben opgegroeid bij mijn ouders met mijn oudere broer en zus. Woonachtig in een prachtige boerderij, aan een idyllisch doodlopend straatje, verwelkom ik jou in mijn praktijk.

Van nature ben ik positief ingesteld, maar ik heb ook diepe dalen gekend. Mijn strijd om mijn gevoelens niet te ervaren, maar om ze weg te eten. Ik structureel over mijn grenzen heen ging, omdat ik moest presteren van mijzelf. Tot een heftig jaar van gebeurtenissen waarin ik mijn lieve zus verloor aan kanker, vertrok mijn vriend voor maanden naar een oorlogsgebied, werd ik trotse moeder van onze prachtige tweeling (die ik helaas de eerste paar maanden alleen moest opvoeden), verloor ik mijn vaste baan door een reorganisatie en overleed mijn schoonvader. Processen en gebeurtenissen in mijn leven, die mij sterker hebben gemaakt en hebben gevormd tot de persoon die ik nu ben.

Verspil geen dag met doen wat niet bij je past Alle gebeurtenissen hebben mij laten inzien dat het leven zeer kwetsbaar is en dat je echt mag genieten van de kleine dingen in het leven. Dat bewuste keuzes maken resulteert in dat je je eigen grenzen leert bewaken en dat je steeds beter je zelf leert kennen.

Toen der tijd voelde ik mij down, leeg, gebroken. Maar voordat ik deze lessen had geleerd, voelde ik mij verre van fit. Maar toch besloot ik om weer fulltime te gaan werken. Want we hadden dromen die we wilde verwezenlijken. Mijn vriend en ik dachten beide “als we een paar jaar hard werken, dan zijn we daarna financieel onafhankelijk”. Nog een les die we leerden, dat successen niet vanzelf komen, ondanks al je expertise. 2 jaar heb ik het volgehouden; werken, moederschap, sporten en al mijn andere werkzaamheden. Daarna ging het mis. Ik kreeg een “error” op mijn netvlies en mijn licht ging uit.

Roep naar zelfontwikkeling ontstond: Na maanden getracht te hebben om te herstellen van mijn depressieve gevoelens en lichamelijke kwalen, ging ik op zoek naar antwoorden. Mogelijkheden om mijn leven anders te gaan leven, een leven dat bij mij past en niet bij de verwachtingen van mijn omgeving.

Ik ben vervolgens in de jaren erop in aanraking gekomen met plantmedicijnen, cacao ceremonies en andere meditatieve coaching om mijzelf verder te leren kennen. Een spirituele groei die een bijdrage hebben geleverd aan de persoon die ik vandaag de dag ben. Het dwong me om naar mijzelf te keren en antwoorden te verkrijgen. En daar is ook gaande weg mijn coach praktijk ontstaan. Ik help andere vrouwen te leren omgaan met de persoonlijke uitdagingen die het leven je geeft. En weer te leven vol energie.

Mijn naam is Miranda, 38 zomers jong, moeder, partner van een geweldige vent, moestuinbeginner en trotse eigenaar van mijn eigen levenspad.

Aho