Kom jij tot bloei in 2022?

Ik heb de afgelopen jaren veel tijd gestoken in zelfontwikkeling. Als leidinggevende bij de Rabobank was ik daar al voortdurend mee bezig. Want samen groeien, zorgde voor plezier en werkgeluk.

Na mijn bankperiode (ja er bestaat echt een leven na de Rabobank 😉 ) ben ik in de wereld van eigen ondernemerschap gestapt. Geen vaste kaders maar zelf doelen stellen. Niemand die mij corrigeerde als ik mijn doel uit het oog verloor. En niemand die mij enthousiasmerende als ik een dag geen zin had om te werken.

Mijn zelfontwikkeling zat de afgelopen jaren niet in feitelijke kennis. In tegendeel zelfs, harde lessen kwamen er voorbij. Geen werk, was geen inkomen. En ik koppelde geen werk aan het feit dat ik niet goed genoeg was om andere te helpen.

Mijn grootste les van de afgelopen jaren? Dat wanneer je jezelf te veel weg cijfert, je jezelf buitenspel zet. Met als gevolg? Disbalans in je hele lijf, je werk maar ook in je privéleven.

Want wat me duidelijk is geworden in de vele gesprekken die ik gevoerd heb, is dat voor de meeste mensen ” in balans zijn” betekent: hun huidige leefstijl in evenwicht brengen. Want als dit uit balans is, hebben ze vaak geen duidelijk overzicht meer zowel prive als op het werk, wat ze aan het doen zijn. Hun werkagenda loopt over, onrustige gedachtes tergen een goede nachtrust en structuur in een dag is ver te zoeken.

En weet je, als je dit leest en je denkt nu: Oh dat gaat over mij…. Je bent dus echt niet de enige. Wees een beetje aardig voor jezelf en zorg dat je weer overzicht krijgt in je leven.