Waarom VitaBalance?

Mijn eerste blog en zoveel ideeën over onderwerpen die ik graag met jou wil delen. Daarom lijkt het mij leuk, om te starten met de WHY van mijn bedrijf. Waarom ben ik Bureau VitaBalance gestart? Wat zijn mijn drijfveren?

Met mijn levenslessen wil ik andere mensen helpen. Voorkomen dat ze belangrijke en eenvoudige stappen negeren voor een gezond en vitaal leven. Mijn eigen coach vertelde eens: Why run, when it’s already here? Ik snapte pas lange tijd later wat hij bedoelde.

Hij heeft mij geleerd dat er meerdere zienswijzes zijn naast onze Westerse cultuur. Een cultuur waarmee ik ben opgegroeid, met een denkwijze die gericht is op logica, analyses, abstract en gericht op welvaart. Waarbij we redeneren met ons verstand en waar (boeken)kennis macht is. Hij liet mij kennismaken met de Oosterse denkwijze, die met name gericht is op mytisch, beeldend, gevoel en geluk. En dat lichaam een geest onlosmakend met elkaar verbonden is.

Ik leerde dat levensinzicht veel waardevoller is dan kennis uit een boek. Ik leerde luisteren naar mijn eigen gevoel, dat buikgevoel die ik lange tijd niet meer durfde te volgen. Omdat mijn rationele gedachtes de overhand hadden gekregen. Waarbij angst overheerste en waarvan ik inmiddels heel goed voel, dat angst een slechte raadgever is. Het is je ego die spreekt en niet je ware ik.

En daar is mijn wens ontstaan om andere mensen te helpen. Iedereen verdient een gelukkig en vitaal leven. Een onderdeel van mijn aanpak is gebruik maken van de krachten van onze mooie natuur. De energie van de natuur werkt helend op je geest. Wandel daarom eens in de regen, maak een boswandeling of staar gewoon eens lekker voor je uit in een park. Gelukkig jezelf, want jij bent uniek.